Heimevernets Skole- og kompetansesenter (HVSKS) gjennomførte Grunnleggende Soldatutdanning (GSU) i perioden 10.-28. august 2020. Dette kurset har overtatt for det tidligere Grunnkurs Lotter.

I år er det 24 deltakere fra Norges Lotteforbund. Det er deltakere fra 7 av landets 11 HV-distrikter. Lotter fra HV-01, HV-05, HV-08, HV-12, HV-14, HV-16 og HV-17 er representert.

Deltakerne har svært forskjellig bakgrunn. For noen er deres sivile kompetanse ettertraktet i Heimevernet, som for eksempel sjåfør med alle førerkortklasser, eller helsepersonell. Noen av deltakerne har en klar plan om hva de vil drive med i Heimevernet, mens andre tar dette som det kommer, og hvor det er behov for dem.

Tilbakemelding fra deltakerne er at kurset er både innholdsrikt og artig. Det er lange dager, og innholdet er lærerikt, spennende og utfordrende. Deltakerne opplever kurset som en opplevelse for livet, og mange knytter nære vennskapsbånd i løpet av kurset. Dyktige instruktører gir kurset «det lille ekstra». Selv om deltakerne er slitne, sier de at de har hatt det veldig bra på kurset.

Mange Lotter som nå er klar for tjeneste i sine respektive HV-områder, og sågar noen som er klar for opptaksprøver i innsatsstyrkene. Og det digger vi!